अदुवाको प्रयोग हामी सबै आ-आफ्नो घरमा गर्ने गर्दछौँ । केहि मानिसहरू यसको प्रयोग मसलाको रुपमा गर्दछौँ । यसको अरोमा र फ्लेवरले खाना स्वादिष्ट हुन्छ ।साथै यो एन्टीफंगल, एन्टीब्याक्टीरियल र एन्टीभाइरल गुणले भरिपूर्ण हुन्छ । यसको कारणले यो एक हेल्थ टिश्यूको स्वस्थ बनाई राख्न मद्दत गर्छ । अदुवालाई विभिन्न तरिकाले खान सकिन्छ तर यसलाई चियामा प्रयोग गरेर सेवन गर्दा निकै फाइदायुक्त हुन्छ ।
पाचनमा सहयोगी: अदुवा भएको पानी शरीरमा डाइजेस्टिव जूसलाई बढाउँछ । यसको सेवनले पाचन क्रियामा सुधार आउने र खान सजिलै पच्ने हुन्छ ।
छाला सम्बन्धी रोगबाट सुरक्षा: अदुवा पनि पिउँदा रगत सफा हुने र छालामा चमक आउँछ । यो पिम्पल्स र स्किन इन्फेक्शनको खतरा बाट बचाउँछ ।
मधुमेह नियन्त्रण: अदुवा पानी मधुमेह रोगीका लागि निकै फाइदायुक्त हुन्छ । यसको नियमित सेवनले ब्लड शुगर लेवल नियन्त्रण गर्छ । यसको सेवनले साधारण मानिसलाई मधुमेह हुने खतरा कम हुन्छ ।
दुखाईमा राहत: अदुवा पानी नियमित रुपमा सेवन गर्दा ब्लड सर्कुलेशन ठिक रहनुको साथै मसल्समा हुने दुखाई बाट पनि राहत मिल्छ र साथै टाउको दुख्दा पनि निकै लाभदायक हुन्छ ।
वजन कन्ट्रोल: अदुवा पानीले शरीरको मेटाबोलिज्म ठिक रहन्छ । यसलाई सधैँ सेवान गर्दा शरीरको अतिरिक्त फ्याट नष्ट हुन्छ ।
क्यान्सरबाट रक्षा: अदुवामा क्यान्सर सँग लड्ने तत्व हुन्छ । यसको पनि फोक्सो, प्रोस्टेट, ओभेरियन, कोलोन, ब्रेस्ट, स्किन र पेन्क्रिएटिक क्यान्सरबाट रक्षा गर्छ ।
रोग प्रतिरोधक क्षमता बढ्छ: अदुवा पानीले शरीरको रोग प्रतिरोधक क्षमता बढाउँछ । हरेक दिन यसको सेवन गर्दा रुघाखोकी र भाइरल इन्फेक्शन जस्ता रोगहरूको खतरा कम हुन्छ । इताजाखबर डट कम बाट साभार
No comments
Post a Comment